logo

Corona Lokaal | Wiki

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ziekenhuisopnames

Ziekenhuisopnames

– door kalahiri, laatst bijgewerkt: 28-10-2020

Voor het landelijk overzicht en de landelijke grafiek van ziekenhuis­opnames worden de gegevens van de ziekenhuizen (via NICE en LCPS) gebruikt. Voor de grafiek van ziekenhuis­opnames voor een bepaalde gemeente worden de cijfers van het RIVM gebruikt.

De landelijke grafiek geeft het aantal ziekenhuis­opnames aan per dag dat de opname daadwerkelijk plaatsvond. De cijfers van de laatste paar dagen zijn nog niet volledig en worden nog aangevuld. De grafiek wordt elk uur bijgewerkt met de laatste gegevens.

Deze website houdt ook bij met hoeveel ziekenhuis­opnames de grafiek de afgelopen 24 uur is aangevuld. Het gaat dan om ziekenhuis­opnames die in de afgelopen zeven dagen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden maar pas de afgelopen 24 uur zijn gemeld. Dit cijfer vind je in het staatje met de landelijke cijfers.

RIVM niet actueel

Voor de grafiek van ziekenhuis­opnames voor een bepaalde gemeente worden de cijfers van het RIVM gebruikt. De cijfers van het RIVM zijn – volgens het RIVM zelf – niet volledig en niet actueel, maar op gemeentelijk niveau is er geen alternatief. De grafiek voor een bepaalde gemeente geeft aan wanneer de ziekenhuis­opname is gemeld.


Paginahulpmiddelen